Tanrı Daima Tebdil-i Kıyafet Gezer

“Kurallara uyum sağlayan kişi düşünmekten kaçınır. Çerçeve içinde kalarak akıl yürütürsen, herkesin daha önce düşünmüş olduklarından başka çözüm asla bulamazsın. Çerçeve dışına çıkmak gerekir…”

Laurent Gounelle yazdığı her kitabı anında almak ve okumak benim için pek keyiflidir. Bu kitabı ilk aldığımda gözümü korkutmuştu, hem epey kalınca bir kitap, hem de ilk defa okuyacağım bir yazardı. İyiki de okumuşum.

Başladığımda kendimi içerisindeki her bölümde buldum, farkındalığa dair romanın karakteri her bölümde kendine dair gelişimi arttırdıkça, ben de kendimde uygulamaya nasıl geçerim yollarını içselleştirmeye başlamıştım.

Eğer P.Coelho ‘nun SİMYACI kitabını okuduysanız ve de sevdiyseniz o tadın daha dolu dolu ve roman içerisindeki hikayesini de çok seveceksiniz.

4 kitabını da okudum. (Mutlu Olmak İsteyen Adam / Seni Her Şeyin Mümkün Olduğu Bir Yere Götüreceğim / Yaşamayı Öğrendiğim Gün).

Okumak isterseniz lütfen sırayla okuyun derim, birbiri ile bağlantılı kitaplar değiller ama sırayla okumak sizin de o yolda daha, aşama aşama ilerlemeniz gibi merdivenin basamakları gibi hissettiriyor.

İnsan varlığı değişimden yenilikten korkar ve çoğu zaman, çok güç olsa bile alışıldık koşullarda kalmayı, pek iyi tanımadığı yeni bir duruma geçmek için diğerini terk etmeye tercih eder.

“Yine değişime direnmek bu! Çocukla yetişkin arasındaki temel farklılık: Çocuk gelişme arzusu duyar. Yetişkin değişmemek için elinden geleni yapar.”

GOUNELLA kimdir ve neden kitapları biz gibidir…

İşte cevabı; Gounelle ünlü bir yazar olmanın yanı sıra psikiyatrist. Ve bu da büyük avantaj; şifası okurlarına geçip gidiyor. İnsan davranışı ve dengesini anlamak, bu konuda fikirlerini geliştirmek için dünyayı gezmiş – farklı insanlarla tanışmıştır. Onun kitapları bu nedenle sadece roman değildir, aynı zamanda bir kişisel gelişim kitabıdır da..

Tanrı Daima Tebdil-i Kıyafet Gezer;

Hem iş, hem özel hayatında büyük bir çöküş yaşayan anti-kahramanımız Alan Greenmor, Eyfel Kulesi’nde intihar etmek üzereyken, Dubreuil isimli orta yaşlı bir adam tarafından durduruluyor. Dubreuil Alan’a hayatını değiştireceğini, onu çok mutlu ve başarılı bir insan haline getireceğini söylüyor; tek yapması gereken onun her söylediğini sorgusuz sualsiz yapmak; eğer söylediklerini yapmazsa hayatını kaybedecek. Zaten dibe vurmuş olan Alan anlaşmayı kabul ediyor ve Dubreuil tarafından verilen görevler silsilesi başlıyor.

Ve farkındalık yolu böylece her ders ile arasında bağlantıda kendini keşfetmesine, değerli kılmasına sebeptir.

” “Tanrı Daima Tebdil-i Kıyafet Gezer”, kendimize bizzat koyduğumuz engelleri, korku ve önyargılarımızı nasıl aşıp özgürleşeceğimiz hakkında. Bir yandan Dubreuil denen gizemli adamın kim olduğunu ve aslında ne istediğini çözmeye çalıştığımız bir maceranın içinde ilerlerken; bir yandan da Alan’la ortak yanlarımızı keşfedip, “Yahu şu görevleri ben de mi bir denesem…” moduna giriyoruz. ”

…. aynen öyle! dedim ya, okurken bende aynı yolu denesem mi dediklerim bir çoktu… Eğer kitabı okursanız saat, fırın ve ekmek bölümünde (egzersizinde) beni anımsayın.. En çok o ikisini yapmak istedim, ama halen yapamadım 🙂

Kendi farklılıklarını tamamen üstlendiğinde o zaman başkalarının farklılığına da eğilebilir ve gerektiğinde kendini buna uyarlayabilirsin. Böylece daha iyi iletişim kurmayı, senin gibi davranmayan kişiler tarafından kabul edilmeyi öğrenirsin. Ama öncelikle seni biricik kılan şeyi kabul etmelisin, yoksa başka insanlara yaranmak adına kaybolmaya devam edeceksin.

Tanrı Daima Tebdil-i Kıyafet Gezer
Laurent Gounelle
Pegasus Yayınları
448 sayfa, 2015

One thought on “Tanrı Daima Tebdil-i Kıyafet Gezer

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir