Çocukları Okumaya Teşvik Etmenin 5 Yolu

Gün geçtikçe daha fazla aile çocuklarını okumaya teşvik etmenin zorlayıcı olmaya başladığını belirtiyor. Faith Fernandez bu konuda yapılabileceklerle ilgili bir makale yayınladı. Bebeklikten gençliğe neler yapılabiliri içeren beş madde. Çoğunu bilsek de uygulama konusunda da adım atmak iyi olacaktır, özellikle de üçüncü maddede.

Çocuğunuza erken yaşlarda ve sık sık kitap okuyun!

Şarkı ve tekerlemeler bebeklik dönemlerinde onları kitaplar ile tanıştırmanın güzel ve eğlenceli yollarından bir tanesi. Kitabı neşeli hale getirerek alkışla katılmalarını, taklit edilebileceklerinde hikayeye eşlik etmelerini sağlayabilirsiniz. Kitap okumak için erken olduğunu düşünmeyin.

Çok yönlü yaklaşımlar deneyin!

Kumaş kitaplar, renkli ve pop-up kitaplar gibi farklı kitaplarla tanıştırarak görsel ve işitsel olarak desteklediğinizde karakterlere ve konuya daha çok ilgi duymasını sağlayabilirsiniz.

Çocuğunuz için model olun!

Sizin düzenli olarak okuduğunuzu görmelerini sağlayın. Okuduğunuz kitabı tartışabileceğiniz noktalar yaratın. En önemlisi evinizin bir köşesinde küçük de olsa bir kitaplığınız olsun.

Farklı sonlar isteyin!

İlkokula başlayan çocuklara en sevdikleri hikaye için kendi sonlarını yazmalarını isteyin. Yazıları garip, hikayeleri basit olsa da farklılıklar için cesaretlendirmeyi unutmayın.

Araştırmaya yönlendirin!

Daha büyük çocuklarda sevdiği bir yazarı araştırmalarını söyleyerek bununla ilgili bir sunu yapmalarını isteyebilirsiniz. Ya da okuduğu kitaptaki ana karakter o olsaydı ne hisseder veya nasıl davranırdı gibi sorularla kitabı içselleştirmesini sağlayabilirsiniz.

Ek olarak bazı filmleri izlemeden önce kitapları ile tanışmaları iç dünyalarını daha da geliştirecektir, unutmayalım!

2 thoughts on “Çocukları Okumaya Teşvik Etmenin 5 Yolu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir