Bir Zamanlar Gazinoda
Epey zaman geçti , halbuki o kadar çok tiyatroya gittim ki.Yazmak için en güzel zamanı şimdi buldum diyelim. Hep diyorum ya büyük şehrin nimetleri bunlar diye.Geçtiğimiz 24 gün boyunca 30 ayrı tiyatroyu bize en güzel şekilde sunan ve herhalde tiyatro sloganı ile gönlümüze taht kuran Ataşehir belediyesine kocaman bir alkış. Bu yıl 8.sinin düzenlendiği ve Müjdan Gezen’den Haldun Dormen’e kadar ünlü devleri izledim. Sonra hemen kendime bunca yıl neredeydim acaba diye de sormadan edemedim.O halde en son izlediğimden başlayayım.
‘’Bir zamanlar Gazino’da’’ çok keyifli bir Haldun Dormen yapıtı. Kendisinin de rol aldığı keyifli bir komedi,gülerken düşündürdüğü gerçeği de var. Yıllar önce yaptıkları oyunlarla izleyenleri kırıp geçiren, herkesin gönlünde taht kurmuş iki eski komedyenin şöhreti artık geçmişte kalmıştır. O dönemde aralarında yaşanılan küçük bir problemden dolayı bir gece yolları ayırmışlar ve uzun yıllar görüşmemişlerdir. Ta ki günün birinde gelen teklife kadar. Bu iki eski dost aralarındaki husumeti çözüp, tekrar özledikleri o şöhrete kavuşabilecekler mi?
Kerem Atabeyoğlu ve Haldun Dormen zamanında ünleri olan iki oyuncu. İkisi de birbirinden aksi ve bir o kadar sevimli eski dost. Şehir içinde bir motel odasında yaşayan kendisinin yaşlandığını kabul etmeyen ve teknolojiden nefret eden huysuz yaşlı tahmin ettiğiniz gibi Haldun Dormen. Neden mi birbiriyle kavgalılar izlerken ben bile tahmin etmemiştim.Sanırım bu kadar tüyo yeterli.
Peki gelen teklifle çekime razı etmek bu kadar kolay mı? Ya sonrasında ne gibi bir sonuçla karşılaşacaklar. Yaşlı ama halen süper bir performans sergileyen Haldun Dormen izlenmeli,izlettirilmeli.
Keyifli seyirleriniz olsun.