Başrollerinde kedilerin olduğu 10 roman
Kedi dostlarımızın dünya edebiyatında bu kadar belirgin bir şekilde yer alması şaşılacak bir şey değil. Görünen o ki, yazarlar besledikleri hayvanlardan, özellikle de kedilerinden epey etkilenmişler. İşte başrollerinde kedigillerin olduğu on harika kitabın listesi. Eğer sizin favoriniz eksikse, yorum olarak eklemeyi ihmal etmeyin.
Usta ile Margarita (The Master and Margarita) – Mikhail Bulgakov
Edebiyat dünyasının en muhteşem, silah delisi, votkacı, hazırcevap, Şeytan Woland’ın dostu kedisi Behemoth, 1930’ların Bulgakov klasiklerindendir. Aynı zamanda isminin de işaret ettiği üzere devasadır. Bunu size sıklıkla hatırlatacak.
[divider_1px]
Sahilde Kafka (Kafka on the Shore) – Haruki Murakami
Kediler, Murakami’nin gerçeküstü ve dolambaçlı dünyasında sıklıkla sahne alır. Fakat eğer daha edebi kediler arıyorsanız, ya da Nakata gibi kedilerle konuşabiliyorsanız bu roman kesinlikle tam size göre. Kitabın sonunda bir şey öğreneceksiniz; tam da size söyleyecekleri gibi: “Kediler köpeklerin aksine her şeyi bilirler.
[divider_1px]
Alis Harikalar Diyarında (Alice’s Adventures in Wonderland) – Lewis Carroll
Cheshire kedisi yaramaz ve sürekli gizemli sırıtışıyla edebiyat dünyasının en ünlü kedigillerden olabilir. Ayrıca, tabii ki, Dinah da var.
[divider_1px]
Narnia Günlükleri (The Chronicles of Narnia) – C.S. Lewis
C.S Lewis’in dünyasında İsa bir aslan olarak karşımıza çıkıyor. Bundan daha açık ve net olamazdı.
[divider_1px]
Star Ka’at, Andre Norton
Kurmaca edebiyatın kült yazarlarından Andre Norton’un kedilere takıntısı olduğunu söylemek yanlış olmaz. Aslında kediler, ya da “yakın akrabalarını” yaklaşan kıyametten kurtarmak için dünyaya gönderilen telepatik uzaylı kediler olarak Ka’at’lar diyebiliriz. Evet, çok garip ama bu 70’lerin kurgusu ve harika!
[divider_1px]
Pi’nin Yaşamı (Life of Pi) Yann Martel
Martel’in kitabı akıllara şu soruyu düşürüyor : “Gerçekten de Pi Patel ile bir teknede yaşayan, Richard Parker adında bir Bengal kaplanı var mı?” Kitaptaki kedigil, kahramanın bir hayal ürünü ya da gerçek bir hikâye de olsa, bu hayatta kalma hikâyesinin gizli ve düşünceli gücüdür.