Amy Ve Roger’ın Efsanevi Yolculuğu

Kapağı kadar tatlı, iç tasarımı kadar samimi ve sıcak bir hikâyeydi. Kesinlikle her yaştan insanın okuyabileceği kadar seviyeli ve hoş bir konusu var.

Babasının ölümünden sonra Amy’nin ikiz kardeşi Charlie rehabilitasyondadır. Annesi ise bir dahaki sene taşınacakları Connecticut’a şimdiden gitmiş Amy’yi lise sona geçmeden son bir ayını kendi okulunda okuması için evde bir başına bırakmıştır. Amy babası ve onun ölümünün ardındakileri aşamamışken bir ayı tek başına evde geçirir. Artık California’dan ayrılıp annesinin yanına gitme zamanı gelmiştir. Ama annesi onu arayıp uçak bileti için yeterli parası olmadığını bir arkadaşının oğluyla araba yolculuğu yapması gerekeceğini, kalacakları otellerde rezervasyonları kendisinin yaptırdığını söyler. Amy bu durumdan hiç hoşlanmaz ama mecbur kalır. Hiç tanımadığı birisiyle dört gün boyunca arabada uzun saatler geçirmek zorunda kalacaktır.

Yola çıktıklarında Amy babası ile ilgili atlamadığı şeyler yüzünden bir kez olsun kuralları bozmak ister ve rotayı değiştirmeyi teklif eder. Roger umarsızca kabul etse de aslında onun da geçmişinde bırakamadığı şeyler vardır. Ve böylece ikisinin de gitmek istediği yolları izleyerek rotadan tamamen uzaklaşırlar. Şans eseri gittikleri yerde farklı yemekler yiyen ve değişik yerlerde kalan ikili arkadaş gibi olmaya başlarlar. Uzun zamandır hiç kimsenin yanında kendini rahat hissetmeyen Amy, Roger’la bu şekilde seyahat etmekten huzur duyar. Yaşanılan şeyler ve yolun birkaç gün daha uzatılması sonucu birbirlerini tedavi ederler ve bu arkadaşlıktan farklı bir şeye dönüşür.

Yazarın bu yolculuğu iki kez gerçekten yaptığını bilmek bu kitabı sizin gözünüzde daha farklı bir yere taşır sanırım. Bu kadar gerçekçi yazılması yetmiyormuş gibi kitabın içine gidilen yerlere ait fotoğraflar, tanıtım yazıları, şarkı listeleri bırakılmış. Üstelik kitapta gidilen otel ve yenilen yemeklerin resimleri de bulunmakta. Bu yüzden okurken gerçekten inanılmaz eğlendim ve o yolculuğu ben yapıyormuşum gibi hissettim.

Süper akıcı bir gün içinde bitirdiğim naif bir yol, dostluk, aşk ve affetme hikâyesi oldu. Gerçekten içinde basit konular barındırmadığı gibi problemleri aşma yolları çok güzel gösterilmiş.
“Amy ve Roger hem dokunaklı hem keyifli bir seyahate çıkmak isteyenler için. Bu ikiliye bayılacaksınız!” 
-Deb Caletti-

“İnanılmaz bir kitap – oldukça komik ve elinizden bırakamayacağınız türden bir hikâye.” 
-Lauren -Myracle-

“Bu eğlenceli ve düşündürücü yolculuk, bolca romantizm eşliğinde Amerika’yı karış karış anlatıyor.” 
-Kirkus-

“Bu kitabı okuduktan sonra daha çok seyahat etmek isteyeceksiniz.” 
-Publishers Weekly-

Amy Curry’nin hayatı altüst olmuştur. Çünkü Amy lise son sınıfa geçmek üzereyken, annesi yeni bir başlangıç yapmak adına California’dan Connecticut’a taşınmaya karar verir. Amy şimdi yuvası bildiği yerden ayrılıp ülkenin bir ucundan diğerine gitmek zorundadır. Çıkacağı bu yolculukta ise ona annesinin eski bir arkadaşının oğlu olan Roger eşlik edecektir. Amy Roger’ı yıllardır görmemiştir ve doğru düzgün tanımadığı bir çocukla onca yolu katetme fikri ona hiç de cazip gelmemektedir. Ama işler hiç de Amy’nin düşündüğü gibi gitmez. Çok geçmeden yolculukları alabildiğine renkli, heyecanlı ve sürprizlerle dolu bir hal alır.
(Tanıtım Bülteninden)

Amy Ve Roger’ın Efsanevi Yolculuğu
Ephesus Yayınları
Morgan Matson
448 sayfa, 2016

Ayşe Ayhan

Hiçbir zaman bir insanı tek bir sıfatla belirlemenin doğru olduğuna inanmadım. Matematik öğretmeni, yazar, astronom, kitap yorumcusu, blogger, kahve sever, bol okur. Yazmaya değer bulduğum her şeyi kitapcafe.com da bulabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir